
INGREDIENSER:
-
1 1/2 tsk salt
-
1 1/2-2 tsk socker
-
25 gram jäst
-
1/2 dl olivolja
-
3 1/2 dl fingervarmt vatten (37°)
-
7 dl Finax Glutenfri Mjölmix
SÅ HÄR GÖR DU
-
Blanda salt, socker, olivolja och jäst. Rör tills jästen löst sig.
-
Häll i ljummet vatten och rör om med elvisp.
-
Vispa ner Finax Glutenfria Mjölmix, lite i taget. Smeten ska vispas i 4-5 min så att den tjocknar till och bli lagom seg, nästan som en marängsmet.
-
Dela och bred ut smeten på tre bakplåtspapper till runda, väldigt tunna pizzabottnar. Tänk på att smeten drar ihop sig lite, nagga och låta jäsa på dragfri plats i ca 20 min ( gärna i värmeskåp).
-
Grädda pizzabottnarna i 200° i nedre delen av ugnen, ca 5-7 min tills de får en lätt ljus färg.
-
Låt kallna en stund och följ därefter något av receptförslagen nedan.
-
Grädda i nedre delen av ugnen på ca 250° till osten smält. Håll noggrann koll på tiden så att pizzan inte blir bränd.
Detta recept kommer från www.finax.se