För att få fin färg på bullar och för att få dem att hålla sig saftiga längre kan man pensla bullarna med en äggblandning innan de gräddas. Direkt man tar ut dem från ugnen så penslar man på sockerlag och strör sedan på pärlsocker. 

Gör så här! 

Pensla bullarna innan de sätts in i ugnen med ägg uppblandat med en gnutta salt och vatten. Det gör ägglösningen lättare att pensla på och de blir glansigare.  

Äggblandning

1 ägg

1 msk vatten

1 nypa salt

 

När bullarna tas ut från ugnen så penslar man med sockerlag och strör på pärlsocker direkt så det fastnar på bullarna. Sockerlag gör bullarna glansiga och håller bullarna saftiga längre eftersom den stelnade sockerlagen gör att fukt inte avdunstar. 

Sockerlag

1 dl socker

1 dl vatten 

Kokas tills sockret lösts upp.

Man kan hälla upp det i en flaska och förvara det i kylen i flera veckor. 

Kommentera

Publiceras ej