Blåbärskaka i  stor långpanna, 1 plåt
 
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 smör eller mjölkfritt margarin
  • 1 ½ dl mjölk, eller mjölkfritt alternativ, såsom Oatly havredryck
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
 
Topping:
  • 6 dl blåbär
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 msk florsocker
 
  1. Smörj en stor långpanna.
  2. Vispa ägg och socker poröst
  3. Smält smöret och ställ det åt sidan för att svalna
  4. Häll smöret och mjölken i ägg- och sockersmeten
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker separat innan du siktar ner det i smeten. Vänd runt försiktigt.
  6. Blanda blåbär, potatismjöl och florsocker.
  7. Häll smeten i den smorda långpannan och strö över blåbärsblandningen
  8. Grädda på 175 grader i cirka 20 minuter eller tills kakan fått fin färg
 
baka, blåbärskaka, långpannekaka,