INGREDIENSER:

  • 1 1/2 tsk salt

  • 1 1/2-2 tsk socker

  • 25 gram jäst

  • 1/2 dl olivolja

  • 3 1/2 dl fingervarmt vatten (37°)

  • 7 dl Finax Glutenfri Mjölmix

SÅ HÄR GÖR DU

  1. Blanda salt, socker, olivolja och jäst. Rör tills jästen löst sig.

  2. Häll i ljummet vatten och rör om med elvisp.

  3. Vispa ner Finax Glutenfria Mjölmix, lite i taget. Smeten ska vispas i 4-5 min så att den tjocknar till och bli lagom seg, nästan som en marängsmet.

  4. Dela och bred ut smeten på tre bakplåtspapper till runda, väldigt tunna pizzabottnar. Tänk på att smeten drar ihop sig lite, nagga och låta jäsa på dragfri plats i ca 20 min ( gärna i värmeskåp).

  5. Grädda pizzabottnarna i 200° i nedre delen av ugnen, ca 5-7 min tills de får en lätt ljus färg.

  6. Låt kallna en stund och följ därefter något av receptförslagen nedan.

  7. Grädda i nedre delen av ugnen på ca 250° till osten smält. Håll noggrann koll på tiden så att pizzan inte blir bränd.

 Detta recept kommer från www.finax.se

glutenfri, glutenfri pizza, glutenfri pizzabotten,