1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 liter vatten
4 tärningar grönsaksbuljong
1 förp. krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 krm salt
1 krm peppar
1/2 vitkålshuvud
1 knippe dill
2 krm cayennepeppar
2 krm chilipeppar
 
Gör så här:
Finhacka lök, vitlök och paprika. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten, buljongtärningar, krossade tomater, tomatpuré och paprikapulver. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
Hacka vitkålen i små bitar, lägg i kastrullen och hacka ner dill. Koka ytterligare ca 30 minuter, tills kålen känns mjuk. Smaka av med cayennepeppar, chilipeppar, salt och svartpeppar.
 
Recept från Viktväktarna - blått program 0 Sp
Receptet avser fyra (stora) portioner
kålsoppa, soppa, viktväktarna, vitkålssoppa,

Kommentera

Publiceras ej