1,5 dl  havregryn
3 dl  vetemjöl
1 dl  strösocker
150 gram  smör
Fyllning
3 st  ägg
200 gram  philadeifiaost
1,5 dl  matlagningsyoghurt
1 dl  florsocker
0,75 dl  hallonsylt
ovanpå
0,5 dl  hallonsylt
200 gram  hallon
Kolasås
50 gram  smör
2 msk  strösocker
2 msk  sirap
1 dl  vispgrädde
 

GÖR SÅ HÄR

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda haregryn, mjöl och socker. Smält smöret och blanda eller mixa ner det till en smulig röra.
  3. Tryck ut smulorna tunt i en form med löstagbar kant, ca 24 cm, och låt stå kallt en stund.
  4. Grädda pajskalet 10 min i nedre delen av ugnen.
  5. Blanda ingredienserna till fyllningen, häll den i pajskalet och grädda cheesecaken ca 25 min.
  6. Ta ut och låt kallna helt, gärna till nästa dag.
  7. Bred på hallonsylt över ytan och lägg på ett lager färska hallon.
  8. Koka ingredienserna till kolasåsen, och ringla den varm över hallonen inför servering.
  9. Går lika bra att göra innan, och servera med kall, stelnad kolasås
hallon, halloncheescake, kolasås,

Kommentera

Publiceras ej