
1,5 dl | havregryn |
3 dl | vetemjöl |
1 dl | strösocker |
150 gram | smör |
Fyllning
3 st | ägg |
200 gram | philadeifiaost |
1,5 dl | matlagningsyoghurt |
1 dl | florsocker |
0,75 dl | hallonsylt |
ovanpå
0,5 dl | hallonsylt |
200 gram | hallon |
Kolasås
50 gram | smör |
2 msk | strösocker |
2 msk | sirap |
1 dl | vispgrädde |
GÖR SÅ HÄR
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda haregryn, mjöl och socker. Smält smöret och blanda eller mixa ner det till en smulig röra.
- Tryck ut smulorna tunt i en form med löstagbar kant, ca 24 cm, och låt stå kallt en stund.
- Grädda pajskalet 10 min i nedre delen av ugnen.
- Blanda ingredienserna till fyllningen, häll den i pajskalet och grädda cheesecaken ca 25 min.
- Ta ut och låt kallna helt, gärna till nästa dag.
- Bred på hallonsylt över ytan och lägg på ett lager färska hallon.
- Koka ingredienserna till kolasåsen, och ringla den varm över hallonen inför servering.
- Går lika bra att göra innan, och servera med kall, stelnad kolasås
hallon,
halloncheescake,
kolasås,
Kommentera