Blåbärskaka i stor långpanna, 1 plåt
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 100 smör eller mjölkfritt margarin
- 1 ½ dl mjölk, eller mjölkfritt alternativ, såsom Oatly havredryck
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 6 dl vetemjöl
Topping:
- 6 dl blåbär
- 2 tsk potatismjöl
- 1 msk florsocker
- Smörj en stor långpanna.
- Vispa ägg och socker poröst
- Smält smöret och ställ det åt sidan för att svalna
- Häll smöret och mjölken i ägg- och sockersmeten
- Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker separat innan du siktar ner det i smeten. Vänd runt försiktigt.
- Blanda blåbär, potatismjöl och florsocker.
- Häll smeten i den smorda långpannan och strö över blåbärsblandningen
- Grädda på 175 grader i cirka 20 minuter eller tills kakan fått fin färg
baka,
blåbärskaka,
långpannekaka,
Kommentera