
Kaka
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ca 4 dl lingon (à 55 g, behöver inte tinas om de är frysta)
- 1 dl vatten
Fyllning
- 100 g smör eller margarin
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 msk vaniljsocker
Garnering
- florsocker
Så här gör du:
- Kaka: Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj en bakform med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter, för 8 bitar) med matfett och strö den med kokos eller ströbröd.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och lingon, vänd ner det i äggsmeten. Koka upp vattnet och rör ner det. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
- Lossa kanten på formen och låt kakan svalna på galler. Dela kakan i 2 bottnar.
- Fyllning: Smält matfettet. Tillsätt mjölken och vaniljsockret och koka det ca 2 minuter under omrörning. Skeda vaniljmjölken över bottnarna.
- Lägg ihop kakan och sikta över florsocker
Källa: Ica.se
lingon,
lingonkaka,
sockerkaka,
vanilj,
vaniljkaka,
Kommentera