Kaka

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ca 4 dl lingon (à 55 g, behöver inte tinas om de är frysta)
  • 1 dl vatten

Fyllning

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 msk vaniljsocker

Garnering

  • florsocker
 

Så här gör du: 

  1. Kaka: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en bakform med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter, för 8 bitar) med matfett och strö den med kokos eller ströbröd.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och lingon, vänd ner det i äggsmeten. Koka upp vattnet och rör ner det. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  5. Lossa kanten på formen och låt kakan svalna på galler. Dela kakan i 2 bottnar.
  6. Fyllning: Smält matfettet. Tillsätt mjölken och vaniljsockret och koka det ca 2 minuter under omrörning. Skeda vaniljmjölken över bottnarna.
  7. Lägg ihop kakan och sikta över florsocker
 
Källa: Ica.se
 
lingon, lingonkaka, sockerkaka, vanilj, vaniljkaka,

Kommentera

Publiceras ej