Kyckling i ugn tillsammans med purjolök, rödlök och vitlök. Rödlöken blir söt och god när den ugnssteks och balsamvinäger som krydda i såsen är en fantastisk smakhöjare.
Ingredienser
500 g kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
2 rödlökar
8-12 vitlöksklyftor
1 liten purjolök
2 tsk oregano
Sås:
3 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
1 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
1 tsk torkad oregano
½ tsk kinesisk soja
½ msk majsstärkelse
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°.
-
Salta och peppra kycklingfiléerna.
-
Bryn dem runt om i 1 msk smör-&rapsolja,.
-
Lägg filéerna i en ugnssäker form.
-
Skala rödlök och vitlök.
-
Skär rödlöken i stora klyftor och purjolöken i 3 cm långa bitar.
-
Lägg löken runt om filéerna.
-
Ringla 1 msk smör-&rapsolja över löken.
-
Strö över oregano.
-
Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min.
-
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull.
-
Koka upp och låt koka 2-3 min.
-
Skär filéerna i skivor och servera med lök, sås och klyftpotatis.
Kommentera